"Wachten op hoog water"

“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar. Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw. Ze kijken uit over zee.

Wachten op hoog water, Holwerd

Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling.

Jan Ketelaar is een kunstenaar uit Friesland. In 2002 studeerde hij af aan de Academie Minerva, beeldhouwen interdisciplinair. Onder de naam Potzenmakerij Ketelaar maakt hij zogenaamde potzen: serieuze grappen.
Jan Ketelaar exposeerde o.a. in Portugal, Bremen en New York. Trok met zijn metershoge beelden, “de staat van Nederland”, verschillende malen (per heftruck) door Nederland. In 2014 werd in Leeuwarden zijn koninklijk hek, in de vorm van een bank bestaande uit lindebladeren, geplaatst rondom de 1e koningslinde in Nederland. Hij is voornamelijk beeldhouwer maar schrijft en publiceert ook gedichten. In 2008 en in 2012 stond hij in de finale NK Poetry Slam. In 2014 kwam zijn eerste bundel uit “Van een man die dacht, ik wil niet meer denken”. Daarnaast organiseert hij als potzenmaker literaire en culturele bijeenkomsten en is hij plannenmaker.

De vordering van het laatste beeld is te zien in de werkplaats van Jan Ketelaar, die iedere laatste zaterdag van de maand is geopend voor publiek.

Bron: Sense of Place

Website

Meer informatie over Beleef Holwerd en haar activiteiten vind u hier:
www.beleefholwerd.com

Locatie: Holwerd
Parkeren: Grândyk 9 (vanaf hier ziet u het beeld en loopt u er zo heen)

Wachten op hoog water